14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Zelf de bezichtiging doen? of aan een makelaar overlaten?

Het verkopen van je woning is een grote stap en voor veel mensen onbekend terrein. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om zelf de bezichtigingen te doen. Het is erg persoonlijk wat het beste bij u past. De bezichtigingen zelf doen kan voor- en nadelen hebben.

De bezichtiging zelf doen

U kent u huis natuurlijk het allerbeste. U hebt er waarschijnlijk al jaren gewoond en kent alle plus- en minpunten van het huis. Daarnaast kent u de buurt en de buren goed. U bent de enige die precies weet hoe het is om in het huis te wonen, dit kan de kopers een fijn gevoel geven. Daarnaast zijn u en de kijkers niet gebonden aan kantooruren en kan de bezichtiging dus ook      s ’avonds of in het weekend plaatsvinden. Ook kunt u veel geld besparen door de bezichtigingen zelf te doen.

Als u zelf de bezichtiging doet vertellen wij u uiteraard hoe u dit het beste aan kunt pakken en geven wij u tips en tricks mee. Als u tijdens de bezichtiging vragen krijgt die u  niet, of moeilijk kunt beantwoorden is dat geen probleem. U kunt altijd contact met ons opnemen.

De bezichtiging laten doen

Toch vinden veel mensen het fijn om gebruik te maken van de expertise van een makelaar. Een makelaar heeft een objectievere kijk op de woning en zal kritiek niet persoonlijk opvatten. Daarnaast hebben sommige huiseigenaren de neiging om irrelevante zaken te vertellen, dit kan kijkers afleiden. Ook heeft een makelaar veel ervaring met het doen van bezichtigingen en kan hij de potentiële kopers dan soms net iets beter inschatten.

Als wij de bezichtigingen voor u doen nemen wij de potentiële koper mee door het huis. Wij zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt en alle vragen kan stellen die hij wil stellen. Na afloop communiceren wij hoe de bezichtiging is verlopen.

Laat u adviseren

Het is soms lastig om te kiezen of u zelf de bezichtiging wilt doen, of niet. Als u in een dubio zit kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij bekijken samen met u uw situatie en kijken wat het beste bij u past. Als u er voor kiest om zelf de bezichtigingen te doen geven wij u uiteraard tips mee hoe u er voor zorgt dat deze zo goed mogelijk verlopen.

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen