14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Wat kost een aankoopmakelaar?

Courtage is een procentuele provisie over de totale som. Dit kan duizenden euro’s kosten, gemiddeld €2.431! Er zijn ook makelaars die niet met courtage werken maar met een vaste prijs. Hierdoor zijn de prijsverschillen in aankoopmakelaarsland behoorlijk.

De variërende prijsverschillen zijn niet noodzakelijk. U heeft immers al een woning op het oog en hoewel het werk van een aankoopmakelaar in veruit de meeste gevallen nog wel noodzakelijk is, kan deze zijn expertise heel goed inzetten tegen een veel lagere prijs. Een beetje ‘brutaliteit’ hoeft niet veel te kosten.

Redenen voor een aankoopmakelaar

Met een makelaar huurt u eigenlijk 3 dingen in: kennis, kunde en een stukje gemak. Naast het administratieve en juridische aspect, kunt u door de kennis die een goede makelaar heeft van de lokale markt een enorm voordeel behalen. Door een makelaar die dagelijks deze soort aankopen doet, kun je steunen op die ervaring. Ook de kennis van de handelswijze van verkoopmakelaars is een enorm voordeel. Een verkoopmakelaar wil er het beste uithalen voor zijn of haar klant, en door een paar gewiekste manoeuvres kunt u zo in de verleiding komen keuzes te maken die niet in uw belang zijn.

Een aankoopmakelaar kan tevens objectief kijken naar de aankoop van een woning. Wellicht dat u iets al te gefixeerd bent op uw droomhuis en daardoor (veel) te veel water bij de wijn doet. Hierdoor is de kans dat u een verkeerde koop doet veel kleiner.

Aankoopmakelaar Groningen

Is het verplicht?

Een aankoopmakelaar is niet verplicht, echter is het wel aan te raden. Het kopen van een huis is een beslissing met een grote invloed op uw leven, en daarbij is het goed om zorgvuldig te werk te gaan. De totale investering die benodigd is voor het kopen van een huis is een stuk groter dan de makelaarskosten. Zorg dat u goed beslagen ten ijs komt bij het kopen van een huis, daar zult u lang profijt van hebben.

Het feit dat De Huizenbemiddelaar Groningen geen courtagekosten rekent maar daarentegen werkt met een vaste prijs is tevens een enorm voordeel. U weet waar u aan toe bent en er is geen prikkel om de prijs onnodig op te drijven.

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis in Groningen

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “Wat kost een aankoopmakelaar?

Plaats een reactie