14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Waarom meedoen aan de Open Huizen Dag?

Op 6 oktober 2018 is het zover: de Open Huizen Dag wordt weer georganiseerd. Op deze dag kunnen huiseigenaren hun woning aanbieden en kunnen geïnteresseerden woningen vrijblijvend bezichtigen. Hierdoor wordt een bezichtiging laagdrempeliger.

Vorig jaar deden ruim 13.000 woningeigenaren mee. Dit is uiteraard niet zonder reden. Er zijn namelijk veel goede redenen waarom u als huiseigenaar mee zou doen aan de Open Huizen Dag. Hieronder volgen de belangrijkste:

 1. De organisator van de Open Dag, pakt behoorlijk uit om de dag te promoten. Verschillende kanalen worden hiertoe ingezet, zoals bijvoorbeeld TV- en internetreclames en andere vormen van promotie. In het verlengde hiervan doen ook makelaars, waaronder De Huizenbemiddelaar Groningen, hier graag aan mee. Een grote groep woningzoekers wordt op deze manier bereikt.
 2. Uw huis krijgt meer bezichtigingen op Funda in deze periode. Dat dit effect kan sorteren, wordt ook wel bewezen door een verdubbeling(!) van de bezoekersaantallen op hun website. Dit biedt voor iedere woningverkoper enorme kansen.
 3. Van de deelnemers eerder dit jaar, heeft een kleine 50% de woning binnen 3 maand kunnen verkopen. Van niet-deelnemers was dat 33%.
 4. Door mee te doen aan deze Open Dag laat u zien dat u uw woning echt wilt verkopen. U steekt er moeite in en meldt u woning niet voor niets aan. Dit is een goed signaal.
 5. Vaak kunnen kopers kiezen uit meerdere woningen. Hierdoor is het belangrijk dat u zich onderscheidt van de rest. Door uw woning te etaleren toont u aan net dat beetje extra te willen doen. U springt eruit tussen goede alternatieven.
 6. Meestal zijn er meerdere bezichtigingen die dag. De kans op succes is dus groter, plus dat u uw woning in één keer kunt prepareren voor meerdere bezichtigingen op dezelfde dag.
 7. Na afloop van de bezichtigingen kunt u – mocht u de woning niet verkopen – lering trekken uit de situatie. Hoe ligt uw woning in de markt? Hoe heeft u het gepresenteerd? Vragen die constructieve antwoorden kunnen opleveren.

Tips voor een succesvolle Open Huizen Dag

 1. Een opgeruimd en schoon huis is zeer belangrijk. Een eerste indruk is vaak een daalder waard, dit is met een huis niet anders.
 2. Indien u een tuin heeft is het goed ook hier aandacht aan te besteden.
 3. Huisdieren of kinderen kunt u voor deze dag elders onderbrengen.
 4. Zit mensen die de woning bezichtigen niet op de huid, geef ze de ruimte om rond te kijken. Als mensen vragen hebben dan stellen ze die vanzelf wel.
 5. Wees eerlijk.
 6. Voor veel bezoekers is het bezoek oriëntatie, nog niet zozeer concrete interesse.
 7. Is er wel concrete interesse? Verwijs het dan door naar de makelaar!

Wat u van ons kunt verwachten:

 • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
 • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
 • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
 • Gecertificeerd VBO Makelaar
 • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
 • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

 

Comment Section

0 reacties op “Waarom meedoen aan de Open Huizen Dag?

Plaats een reactie