14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Waarom een aankoopmakelaar?

De aankoopmakelaar: is het nodig?

Eindelijk is het dan zover: u gaat een woning kopen. Althans, u heeft de beslissing genomen dit te gaan doen. Wellicht heeft u al een beeld hoe de woning eruit moeten komen te zien en waar het huis moet komen te staan. Misschien heeft u al geregeld op bijvoorbeeld Funda gekeken of er al wat tussen zat. Maar heeft u hierbij ook al aan een makelaar gedacht? In bijna alle gevallen schakelen verkopers van een woning een makelaar in. Bij het aankopen van een huis ligt dit percentage beduidend lager, vaak ook omdat er dan al een makelaar in het spel is van de verkopende partij. Toch is het ook belangrijk om een makelaar te hebben als u een woning wilt kopen. Als makelaar behartig je de belangen van je cliënt, en die kunnen strijdig zijn met die van de andere partij. Sterker, het komt zelden tot nooit voor tot de belangen van beide partijen precies hetzelfde zijn, en dus is ook als u een woning koopt een aankoopmakelaar aan te raden.

Een aankoopmakelaar voor de beste voorwaarden

Een verkoopmakelaar doet er alles aan om de woning tegen de meest gunstige voorwaarden te verkopen. Een aankoopmakelaar daarentegen probeert de gunstigste voorwaarden voor te aankoop te bedingen. De waarde van de huidige woning wordt vastgesteld en tijdens de onderhandelingen is het dan zaak het onderste uit de kan te halen. Dit is een kunst die alleen door jarenlange ervaring geleerd kan worden. Bij De Huizenbemiddelaar rekenen we een vaste prijs, wat maakt dat een courtage niet een prikkel geeft tot het opdrijven van de prijs.

Inzicht in de markt met de aankoopmakelaar

Verder heeft een aankoopmakelaar inzicht op de markt en is er in de krappe markt een grote kans dat u de woning van uw dromen toch misloopt voordat deze op sites zoals Funda komt. Soms zijn ze dan namelijk al verkocht. Een makelaar heeft als beroep de markt in de gaten te houden en weet wanneer woningen beschikbaar zijn.

In veel gevallen is het gewoon verstandig om met een aankoopmakelaar in zee te gaan. U krijgt de beste prijs en u bespaart ook enorm veel tijd. Tevens heeft u de hele markt in kaart. Zeker als een makelaar geen courtage in rekening brengt, ontbreekt de prikkel om het bedrag omhoog te krijgen. Voor uzelf is het goed om af te wegen of u zelf een woning kunt kopen of dat u toch gebaat bent bij professionele hulp. De Huizenbemiddelaar Groningen staat hoe dan ook voor u klaar!

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “Waarom een aankoopmakelaar?

Plaats een reactie