14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Redenen om uw huis te verkopen in de winter

Toch kleven er juist ook veel voordelen aan het verkopen van uw woning in de winter. Hieronder volgen de 5 belangrijkste.

1. Minder aanbod van woningaanbieders

De meeste mensen zetten juist in het voor- of najaar hun woning te koop omdat dat vaak de beste tijd wordt gevonden. Het weer is mooier, de foto’s steken beter af en rond deze tijd worden de meeste woningen verkocht. De keerzijde hiervan is dat je dan dus minder competitie van andere woningaanbieders hebt. Hierdoor hoef je je minder te onderscheiden en val je eerder op. Dit vergroot de kans op succes.

 

Minder woningaanbieders

2. Gezellige tijd van het jaar

Het is in de winter sneller donker, en hoewel dit soms als niet leuk wordt ervaren, heeft het ook voordelen: het is knus, gezellig en de feestdagen komen er aan. Die sfeer kan ook een positief effect hebben bij de verkoop van uw huis. Als uw huis in de kerstsferen is dan kan dat het beeld van een mooi familiehuis vergroten. Het is wel aan te raden om foto’s te plaatsen die in de lente of herfst zijn gemaakt, omdat de woning dan ook in een ander daglicht gezien kan worden. Uiteraard moeten dit wel kwalitatief goede foto’s zijn.

3. Woning bezichtigen in de winter

In de winter kunnen potentiële kopers direct merken en zien in hoeverre het huis goed geïsoleerd en verwarmd is. Dit wordt tegenwoordig steeds belangrijker gevonden, dus dit kan een enorm positieve impuls geven. Mensen die de woning komen bezichtigen weten dan direct hoe de woning in koude tijden functioneert.

Woning bezichtigen in de winter

4. Hogere verkoop luxe woningen

Bepaalde woningen verkopen in de winter beter. Dit geldt met name voor de wat betere, luxere woningen, waar kopers in andere jaargetijden drukker zijn met andere zaken.

5. Mensen zijn veel binnen

In deze tijd van het jaar zitten mensen veel binnen. In de lente en zomer zijn mensen vaker buiten, in de winter zijn ze meer binnen. De soms koude en gure maanden maakt dat mensen nog wel eens achter hun telefoon of computer zitten te scrollen naar leuke woningen. Dit in combinatie met minder concurrentie maakt dat uw woning daar positief uit kan springen.

Binnen in de winter

Het is dus echt maatwerk. De ene woning is de andere niet. Bij de verkoop van uw woning is het goed om bewust keuzes te maken, ook wat betreft de timing van de verkoop. Door de voor- en nadelen af te wegen komt u tot het beste besluit. Met de ervaring, kennis en kunde die wij in huis hebben helpen wij u uiteraard graag bij op weg. Want in alle jaargetijden staan wij voor u klaar!

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket

Huis verkopen met De Huizenbemiddelaar

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “Redenen om uw huis te verkopen in de winter

Plaats een reactie