14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

Een nieuw huis kopen?

article content

Een nieuw huis kopen?

1.       Stijging van de huizenprijzen

Sinds 2008 zijn de huizenprijzen flink gedaald. Op dit moment zijn de prijzen aan het stijgen. Het perfecte moment dus om nu te kopen, voor de  grote stijging van de huizenprijzen oploopt.

2.       Hypotheekrente staat historisch laag

Een rentevaste periode van tien jaar tegen een rente van iets minder dan 2% is niet meer onwaarschijnlijk. De laagste hypotheekrente staat momenteel op 1,59% voor tien jaar vast. De hoogte van de hypotheekrente bepaalt voor een groot deel de hoogte van de woonlasten.

3.       Kopen is op lange termijn aantrekkelijker dan huren

Een huis kopen heeft vele voordelen t.o.v. huren. Wanneer u een huis huurt, moet u rekening houden met een jaarlijkse stijging van de huurprijs door inflatiecijfers. Daarnaast blijft u altijd huur betalen zolang u in de woning woont. In een koophuis bouwt u vermogen op. De woonlasten zijn tijdelijk voor een periode van maximaal dertig jaar.

4.       Einddatum hypotheek bereikt? Huis afbetaald!

Met een koophuis blijft u altijd een vermogen opbouwen. Zelfs wanneer de huizenprijzen dalen. In de huidige hypotheekvormen, waarbij een volledige aflossing is vereist, is de hypotheek namelijk afbetaald bij het bereiken van de einddatum. Na maximaal dertig jaar is het huis vrij van hypotheek.

Comment Section

0 reacties op “Een nieuw huis kopen?

Plaats een reactie