14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

NHG hypotheek in 2019 omhoog

In 2019 gaat de zogeheten NHG grens omhoog naar €290.000. De oude grens stond op €265.000. De oorzaak voor deze verhoging ligt in de in Nederland gemiddeld relatief hoge huizenprijs. De mogelijkheid dat de NHG grens nog hoger uitvalt bestaat ook, maar dan moet u wel verplicht energiezuinige maatregelen nemen aan de woning.

Wat is de NHG hypotheek?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Hierbij krijg je de garantie dat als je je woning voor een te laag bedrag moet verkopen, je meestal niet met een schuld blijft zitten. Je bouwt op deze manier dus extra veiligheid in. De totale som van de NHG komt neer op 1% van de hypotheeksom. Je kunt dit in veel gevallen ook terugverdienen doordat de NHG rente lager is dan de hypotheekrente. Met de NHG bouwt u eigenlijk een garantie in dat uw hypotheek past bij uw inkomen, omdat deze dan voldoet aan de normen van het NIBUD (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

NHG hypotheek is een vangnet

Er kunnen natuurlijk altijd onverhoopt zaken gebeuren die u niet ziet aankomen. Het is verstandig om wel rekening te houden met verschillende scenario’s. Het kan zijn dat u uw baan kwijtraakt, in een scheiding verzeilt raakt of dat uw partner komt te overlijden. In zulke gevallen is het prettig om een vangnet te hebben. U blijft zelf verantwoordelijk voor een oplossing, maar NHG kijkt samen met u en uw hypotheekversterker naar een betaalbare oplossing. Als u met een restschuld komt te zitten kan de NHG deze u kwijtschelden.

Huizenprijzen stijgen nog steeds

De huizenprijzen stijgen in de meeste gebieden nog steeds. Uitzonderingen daargelaten is dit de regel. Er is krapte op de markt en dit leidt tot hogere prijzen. Dit biedt kansen en uitdagingen.

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “NHG hypotheek in 2019 omhoog

Plaats een reactie