14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Hoe verkoopt u snel uw huis in Groningen?

Huis verkopen in Groningen – hoe gaat dat in z’n werk?

Velen hebben er direct of indirect wel eens mee te maken gehad: een huis verkopen. Er zijn talloze redenen om uw huis te verkopen. Dit kan zijn om groter te wonen of vanwege uw werk. Een verhuizing in gang zetten schrikt vaak toch af omdat het veel moeite kost en er veel moet worden geregeld. U dient te weten wat uw huis ongeveer waard is en vervolgens moet u uw huis zien te verkopen. Een hele opgave. Sommige mensen kiezen ervoor om dit allemaal zelfstandig te doen omdat dit het goedkoopst lijkt, er hoeft immers geen tussenpersoon te worden ingeschakeld. Anderen kiezen er echter toch voor om een makelaar in te schakelen omdat deze meer ervaring hebben met het verkopen van huizen.

Bij het verkopen van een woning komt er enorm veel kijken. U kunt denken aan de volgende zaken:

De waarde bepalen van uw woning

Ten eerste moet er een goede waardebepaling van uw huis gedaan worden. U kunt een schatting van de waarde van uw huis krijgen door dit bijvoorbeeld op te vragen via bepaalde websites. U vult dan de gegevens van het huis in en krijgt een schatting als resultaat. Het huis wordt hierbij vergeleken met huizen in de nabije omgeving . Hierdoor kan de waarde van het huis worden ingeschat. Om echter een goede schatting te maken van uw woning moet er ook gekeken worden naar het functioneren van de woningmarkt en de staat van uw woning. Een professionele waardebepaling is essentieel voor een geslaagde verkoop van uw woning. U wilt immers niet onder de prijs verkopen. De waarde van een bepaald huis kan anders uitvallen dan verwacht. Twee rijtjeshuizen in dezelfde straat kunnen door bepaalde omstandigheden tot wel meer dan 20.000 euro in waarde verschillen! Daarom is het handig om dit samen met een ervaren makelaar te doen. De makelaar heeft uiteraard meerdere huizen gezien die vergelijkbaar zijn met die van u. Door deze ervaring kan een makelaar relatief gemakkelijk en accuraat de waarde van uw huis inschatten.

 

Online uw huis verkopen

Om uw huis succesvol te verkopen moeten er ook foto’s gemaakt worden.  Vervolgens moeten de foto’s samen met de prijs van het huis op online verkoopsites geplaatst worden. Bij de foto’s is het erg belangrijk dat er een mooie en heldere belichting is. De foto’s kunnen dus het best gemaakt worden op een zonnige dag. Licht laat het huis er levendiger, frisser en schoner uitzien. Dit kan uiteraard alleen als het huis netjes opgeruimd is. Laat op de foto’s daarom onnodige spullen uit beeld. Dit zal anders de foto’s te druk maken en deze zullen hierdoor minder aantrekkelijk zijn voor de geïnteresseerde. Dat de foto’s van goede kwaliteit zijn is natuurlijk ook belangrijk. U kunt ze zelf maken als u een goede camera heeft op uw mobiele telefoon of u laat de foto’s maken door iemand met een geavanceerder fototoestel. Als dit is afgerond is het wachten totdat er mensen interesse tonen en contact opnemen.

Bezichtigingen met uw makelaar

Nadat de foto’s op Funda en andere huizenverkoopsites staan zullen – zeker in de huidige markt – de mailtjes en telefoontjes al snel binnenstromen. Als u uw huis verkoopt zonder makelaar dan zullen de geïnteresseerden u bellen en zult u zelf de afspraken maken voor de bezichtigingen. Als u een makelaar neemt zal deze ook zorgen voor de afspraken voor de bezichtigingen. Hierbij is het handig een flexibele makelaar te nemen die ook op avonden en in het weekend beschikbaar is. Veel mensen werken namelijk overdag en zullen er behoefte bij hebben de bezichtigingen in de avond of in het weekend te plannen. Bij de bezichtigingen geldt eigenlijk grotendeels hetzelfde als bij de foto’s. Zorg ervoor dat het huis schoon is en laat wat zonlicht binnen door de gordijnen te openen. Probeer onnodige spullen zoals jassen en schoenen netjes op te bergen om een frisse en strakke uitstraling te creëren.

Vaak is het handig om zelf aanwezig te zijn bij een bezichtiging en dit niet aan de makelaar over laten. U kent immers zelf u huis het beste. Voor het beste resultaat combineert u beide: samen met de makelaar verzorgt u de bezichtiging.

 

Hoe werkt een notariële afwikkeling?

Er komen uiteraard ook andere mensen zoals bij de notariële afwikkeling. Zo’n notariële afwikkeling kan nog wel eens lastig zijn als je er niet eerder ervaring mee hebt gehad. Dit is een lastig proces waar ook een notaris bij betrokken is. Een notariële afwikkeling wordt opgesteld om een duidelijk overzicht te hebben over het nalatenschap. Hierin staat de  afwikkeling omtrent wie wat erft en wat de te verwachten belastingen zijn.

Hoeveel kost het om uw huis in Groningen te verkopen?

Veelal worden de te betalen makelaarskosten berekend door de courtage.. Dit bedrag is sterk wisselend, omdat het afhangt van de waarde van uw huis. Het is een percentagebedrag tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs van uw huis. Daarom kan de prijs die u betaalt voor een makelaar hoog oplopen. De kosten van een makelaar liggen vaak tussen de 1000 en 5000 euro.

De Huizenbemiddelaar Groningen werkt echter als één van de weinigen met een vast en laag bedrag. Hierdoor kunt u zelfs met een vrij duur huis een goedkope makelaar regelen. De Huizenbemiddelaar Groningen helpt u stap voor stap op weg naar uw nieuwe huis. U wordt begeleid door de beste specialisten die kwaliteit zullen leveren voor een betaalbare prijs. U zult tevens inspraak hebben op het gehele proces. Hiermee gaat u dus ook bepaalde aspecten behandelen met uw makelaar om uiteindelijk tot de best mogelijke verkoopstrategie- en prijs te komen.

 

 

Als u gebruik maakt van een makelaar, dan zult u niet alleen veel tijd moeten besteden aan de verkoop, maar u zult uiteindelijk vaak ook extra kosten kwijt zijn. Dit komt door de ervaring van een makelaar bij het snel verkopen van woningen  voor de juiste prijs.

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis

Wilt u uw huis ook met een goede en voordelige makelaar verkopen? Neem dan nu contact op met Kim en Wiedo!

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “Hoe verkoopt u snel uw huis in Groningen?

Plaats een reactie