14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Hoe koopt u uw eerste koophuis in Groningen?

Wanneer u uw eerste koophuis in Groningen koopt is dat vaak nieuw terrein. Mede daarom is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over het aankopen van een huis. U heeft een behoorlijke basiskennis nodig over het proces bij het kopen van een huis. Er zitten namelijk veel valkuilen en moeilijkheden aan verbonden. In dit artikel willen wij u helpen door de aspecten te behandelen die aan bod komen bij het kopen van een woning.

Bezichtigingen in Groningen

Een huis kopen in Groningen gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk. Eerst zal er langere tijd moeten worden gekeken naar huizen die voldoen aan uw eisen. Hierna zult u de plus- en minpunten van het huis tegen elkaar af moeten gaan wegen. Uiteraard is een bezichtiging dan essentieel. Probeer geen overhaaste keuzes te maken waar u later spijt van gaat krijgen. Daarentegen kunt u bij twijfel eventueel nog een tweede of derde bezichtiging doen om zeker te zijn van uw keuze.

Omgeving van het huis

Wat natuurlijk naast het huis en de staat van het huis erg belangrijk is, is de omgeving. Is het huis gelegen op het platteland of in een drukke woonwijk? En wat is nou voor u de beste omgeving? De ligging van een huis is vaak zelfs belangrijker dan het huis zelf. Denk hierbij ook naar eventuele toekomstplannen zoals bijvoorbeeld kinderen. Is er een school in de buurt? En is er wel genoeg ruimte voor het kind om te spelen? Het is handig als u van tevoren al weet ik welk stadsdeel u wilt gaan wonen. Laat uw doordachte voorkeuren niet vervagen, want anders is er een mogelijkheid dat u later spijt krijgt.

Financiële situatie

Ook is het belangrijk ervan bewust te zijn of u wel in staat bent om op dit moment dit huis te kopen. Ga daarom in gesprek met uw makelaar en laat u adviseren over de kosten. Soms is het beter om eventjes te wachten zodat u zichzelf niet iets op de hals haalt waar u later spijt van krijgt.

Details en investeren

Als dit allemaal goed gaat en u bent in staat een huis te kopen kijk dan naar de details van een huis. Vaak maken juist kleine dingen een huis speciaal. Ook is het belangrijk goed te weten hoeveel geld u na de koop van het huis eraan uit wilt gaan geven. Als het huis er binnen niet goed uitziet zult u na de koop een tijdje in deze omstandigheden moeten leven. Andere kenmerken waarop u moet gaan letten zijn het aantal kamers, de tuin en de leefruimte.

Huis kopen in Groningen

Als u het huis in Groningen wilt kopen dan begint het koopproces. Allereerst weet u hoeveel de verkopers voor het huis vragen. Dit bedrag is echter vaak hoger dan het uiteindelijk gaat kosten. U of uw aankoopmakelaar kan met de verkopers onderhandelen over een lagere prijs. Dit kan bijvoorbeeld door een lager bod te doen op het huis. Een aankoopmakelaar is hier ervaren in en zal er een betere prijs uit weten te slepen. U moet van tevoren in uw hoofd hebben wat uw maximale bod is. Wanneer de aankoopprijs rond is tekent u het voorlopig koopcontract. In principe is het huis dan al van u. Alleen de ontbindende voorwaarden kunnen dit nog veranderen. Dit is bijvoorbeeld de bouwkundige keuring en wanneer het niet lukt met de hypotheek.

Bouwkundige keuring in Groningen

U moet voordat u het huis koopt volgens de wet eerst een bouwkundige keuring laten doen. Hierbij betaalt u een bouwtechnisch bedrijf om te controleren of het huis zich in goede staat verkeert. Als dit niet het geval is dan geldt het voorlopige koopcontract niet meer.

Taxatie van het huis

Bij de taxatie van het huis wordt er door een specialist gekeken naar de waarde van het huis. Deze specialist kan uw eigen makelaar zijn, maar ook iemand anders. Er wordt dan gekeken naar een aantal aspecten om de taxatiewaarde van het huis vast te stellen. Hieruit kan de specialist de waarde bepalen ‘in geval van nood’. Dit is bijvoorbeeld wanneer u schulden heeft en u het huis per direct moet verkopen. Dit is belangrijk voor degene die u uw hypotheek verstrekt. De hypotheekverstrekker weet op deze manier hoeveel hypotheek ze met zekerheid aan u kunnen geven. Als u dit niet rond kunt krijgen met de hypotheekverstrekker zal de verkoop niet worden voortgezet. Dit hoort tevens bij de ontbindende voorwaarden.

Notariële overdracht

Bij de notaris tekent u de uiteindelijke koopakte. Wanneer dit rond is, is het huis van u. Belangrijk is om het contract goed en grondig door te lezen. Als u het globaal doorleest zult u misschien een aantal belangrijke punten mislopen. Het jargon in de akte is soms lastig, dus ook hierin is ervaring vaak gewenst.

Opleveringskeuring in Groningen

Nadat de aankoop van het huis in Groningen is afgerond moet er nog één laatste opleveringskeuring worden gedaan. In deze keuring wordt er nagegaan of het huis is overgedragen aan u op de manier waarop het verwerkt staat in het contract. Deze keuring moet tevens worden ondertekend. Dit gebeurt door degene die de keuring doet en de koper. Wanneer u deze tekent kunt u uiteindelijk niet in discussie gaan over bepaalde aspecten. Controleer daarom voordat u alles ondertekend of alles in goede staat is.

Als u dit heeft doorlopen, dan is uw droomhuis van u!

De Huizenbemiddelaar Groningen werkt echter als één van de weinigen met een vast en laag bedrag. Hierdoor kunt u zelfs met een vrij duur huis een goedkope makelaar regelen. De Huizenbemiddelaar Groningen helpt u stap voor stap op weg naar uw nieuwe huis. U wordt begeleid door de beste specialisten die kwaliteit zullen leveren voor een betaalbare prijs. U zult tevens inspraak hebben op het gehele proces. Hiermee gaat u dus ook bepaalde aspecten behandelen met uw makelaar om uiteindelijk tot de best mogelijke verkoopstrategie- en prijs te komen.

Als u gebruik maakt van een makelaar, dan zult u niet alleen veel tijd moeten besteden aan de verkoop, maar u zult uiteindelijk vaak ook extra kosten kwijt zijn. Dit komt door de ervaring van een makelaar bij het snel verkopen van woningen  voor de juiste prijs.

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro voor aankoop- en verkoopbegeleiding (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis

Wilt u uw huis ook met een goede en voordelige makelaar kopen of verkopen? Neem dan nu contact op met Kim en Wiedo!

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “Hoe koopt u uw eerste koophuis in Groningen?

Plaats een reactie