14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

article content

Het kapitaal verzilveren van uw woning

Als uw kapitaal (voor een deel) in uw woning zit kunt u dit op verschillende manieren omzetten in kapitaal. Eén optie is om de woning te verkopen, maar dan bent u uw huis kwijt en moet u ook een alternatief verzinnen (huren of weer kopen. Er zijn echter ook nog veel andere opties zijn, zoals het verkopen van de grond waarop uw woning staat. Hierdoor krijgt u direct kapitaal beschikbaar en kunt u toch in uw woning blijven wonen. Dit is alleen mogelijk voor mensen vanaf 57-jarige leeftijd.

Dit fenomeen wordt ook wel ‘Sale en Leaseback’ van de eigen woning genoemd. Door gebruik te maken van deze optie kunt u inspelen op de als maar hoger wordende lasten. Deze constructie kan u bij dit probleem acuut helpen. U blijft in uw vertrouwde omgeving en huis wonen en creëert toch een financiële buffer, die u bijvoorbeeld kunt aanwenden voor een schenking, verbouwing of pensioentekort. Het is wel zaak goed voor ogen te krijgen wat de gevolgen zijn van een constructie als deze.

Het gaat als volgt in z’n werk. De grond wordt verkocht aan een investeerder, de woning blijft eigendom van uzelf. Vervolgens kunt u de grond weer terughuren van de nieuwe eigenaar. In de regel is dit bedrag 3,75% van de grondwaarde. Het is wel een voorwaarde dat de hypotheek op de woning helemaal of in ieder geval grotendeels afgelost moet zijn. Verder is het zo dat u in dit geval te maken zult krijgen met hogere woonlasten. Mocht u later de woning alsnog willen verkopen, dient u eerst de grond weer terug te kopen.

Een andere optie is om de woning voor een deel te verkopen, bijvoorbeeld voor 75%. Hierdoor krijgt u ook direct de beschikking over geld. Bijkomend voordeel is dat u dan niet meer verantwoordelijk bent voor het onderhoud van uw woning, terwijl u dan weer niet zonder toestemming aanpassingen aan de woning mag doen.

Al met al is het zaak dat u sowieso duidelijke afspraken maakt. U moet helder voor ogen hebben wat het maandelijkse huurbedrag gaat worden, hierbij rekening houdend met het feit dat het vrijgekomen geld op den duur op kan raken.

Sale en Leaseback’ biedt uitkomst als u niet weg wilt uit uw woning maar toch de beschikking wilt hebben over kapitaal. Bekijk de mogelijkheden, maar zorg dat u helder voor ogen heeft wat u precies wilt en wat de best haalbare(!) optie is die hierbij past.

Wat u van ons kunt verwachten:

  • Vast laag tarief van 995,- euro (incl. BTW)
  • Zeer hoge klanttevredenheid (gemiddeld 9,4)
  • Lokale makelaar – uitgebreide kennis van de regionale huizenmarkt in Groningen, Drenthe en Friesland
  • Gecertificeerd VBO Makelaar
  • Persoonlijke begeleiding van begin tot eind
  • Compleet dienstenpakket voor het verkopen van uw huis

Maak direct een afspraak met De Huizenbemiddelaar Groningen

Comment Section

0 reacties op “Het kapitaal verzilveren van uw woning

Plaats een reactie