14 gratis Facebook tips
Direct toegang

Wordt u ook blij van een goede verkoopprijs?

Vraag nu een vrijblijvende Gratis Waardebepaling aan

Page content

5 redenen om voor de wijk Lewenborg te kiezen!

article content

5 redenen om voor de wijk Lewenborg te kiezen!

Lewenborg is een prachtige groene wijk in het oosten van de stad Groningen. De wijk is vernoemd naar een borg van de adellijke familie Lewe. Heel gek eigenlijk, de borg lag namelijk niet in de wijk, maar bijna een kilometer westerlijker. Helaas werd de borg afgebroken en is daar een boerderij voor in de plaatst gekomen.

In 1971 is men begonnen met de bouw van de wijk Lewenborg, de straatnamen zijn scheepstermen, KLUIVERBOOM, LOEFZIJDE, etc. Later is de ecologische buurt Drielanden bijgebouwd, deze straatnamen zijn niet voorzien van scheepstermen.

5 redenen om te komen wonen in de wijk Lewenborg:

  1. Kenmerkend voor de wijk is de groenvoorziening in en rondom de wijk. In de wijk zijn meerdere parken aanwezig, grenzend aan de wijk natuurgebied Kardinge. Fietsen, wandelen, sporten kan hier uitstekend. Zo zijn er meerdere speelgelegenheden voor kinderen, een sportpark en diverse sportverenigingen in de wijk aanwezig.
  2. De bereikbaarheid van Lewenborg is uitstekend, via de ringweg van Groningen is de wijk bereikbaar, ook op de fiets of met de bus is dit geen probleem. Binnen 15 minuten op de fiets naar de binnenstad van Groningen of met de bus naar het Centraal Station van Groningen.
  3. De dagelijkse voorzieningen, waaronder de huisartsenpraktijk, kinderdagverblijf, scholen, eetgelegenheden, het winkelcentrum, etc. zijn allemaal aanwezig. Het winkelcentrum is voorzien van 30 winkels en parkeren is gratis! Elke week staat er een markt met diverse marktkramen op het parkeerterrein rondom het centrum.
  4. Lewenborg kent een diversiteit aan koopwoningen: starters, gezinnen, eenpersoonshuishouden kunnen hier terecht voor een geschikte woning. Welk type woning past het beste bij jou als woningzoeker? Een eengezinstussenwoning, een hoekwoning, een appartement?
  5. De gemakken van de stad Groningen op korte afstand, maar toch het groene, vrije en dorpse gevoel.

De Huizenbemiddelaar Groningen zit aan de rand van Groningen gevestigd in de wijk Ulgersmaborg, tegenover Lewenborg en begeleidt met veel passie en plezier bij de aankoop van een geschikte woningen.

Meer weten over het kopen van een woning in Lewenborg? Neem dan contact op met ons: De Huizenbemiddelaar Groningen aangesloten bij de branchevereniging van VBO makelaar.

Bel ons via 050-577 86 51 of maak een afspraak.

Comment Section

0 reacties op “5 redenen om voor de wijk Lewenborg te kiezen!

Plaats een reactie